Двустаен апартамент в София

Когато проблемът се решава с пространство

Основен недостатък при по-голямата част от връзката архитект и собственик е, че проектът се възлага първо на един архитект, който създава пространство спрямо собствените си възгледи за това пространство, най-често без намесата на бъдещия собственик. За целта той залага едно примерно функционално решение без съществени подробности, които в последствие са изключително важни при конкретното интериорно решение, което ще пожелае клиента.
Бъдещият собственик купува на голи стени имота и започва неговото преустройство, приобщава и разделя пространства и преобръща, в повечето случаи всичко създадено в архитектурния проект.
Далеч по-лесно и евтино би било, ако интериорът се създава успоредно със строителството.
За конкретната задача на този малък двустаен апартамент, собствениците имаха проблем , че в средата на общото пространство за кухня и хол имаха огромна колона. В същото време обособеният къта за дневна беше разположен срещу кухненския плот. Пространството беше изключително малко за да се преградят две стаи и да се вгради колоната в стена, а заради близостта на вратата към помещенито, не можеше да се създаде и бар плот.
Предложеното решение, беше да се изгради стена шкаф, който да интегрира колоната към пространството на цялата стая, без да се затваря плътно връзката кухня-дневна. Вградено горно осветление в колоната я олекоти, а акцента на часовника, който е част от нея, я превърна в най-атрактивния елемент на интериора на цялото жилище.

Top!
Social Links:
FACEBOOK
SKYPE